Erasmus Dil Sınavı, 12 Aralık 2020

16.11.2020

Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliğine Başvurmak İsteyen Öğrencilerimizin Dikkatine

2020-2021 yılı Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliğine başvurmak isteyen öğrencilerimiz öncelikle Erasmus başvuru kriterlerinden biri olan Yabancı Dil (İngilizce) puanı koşulunu karşılamakla yükümlüdür. Başvuru yapacak öğrencilerin, YDS'den en az 65 veya Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yayınlanan İngilizce eşdeğerlik tablosundaki YDS 65 puana eşdeğerliği olan puanlardan birine sahip olması gerekmektedir. Daha önceki yıllarda Erasmus yabancı dil sınavlarına girmiş olan öğrencilerin sonuçları, 2020-2021 yılı Erasmus başvurusu için geçerli sayılmayacaktır. Üniversitemizde hazırlık okumuş olan öğrencilerin İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) puanının geçerlilik süresi 3 yıl olarak belirlenmiştir. Erasmus’a başvurmak isteyen ancak yabancı dil puanı olmayan öğrenciler için Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından 12 Aralık 2020 tarihinde Yabancı Dil Sınavı yapılacaktır.

Sınava girmek isteyen öğrencilerimizin ekteki dilekçeyi en geç 9 Aralık 2020 (Çarşamba) mesai bitimine (16.30) kadar doldurup ydy@medeniyet.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

Erasmus Yabancı Dil (İngilizce) Sınavı Başvuru Dilekçesi için TIKLAYINIZ.

• Örnek dilekçede istenen bilgileri eksiksiz doldurun ve çıktı alarak imzalayın. (Dilekçenizin tamamını örnekteki formata uygun şekilde el yazınızla yazabilir ve imzalayabilirsiniz.)
  • Islak imzalı dilekçenizin fotoğrafını çekin ya da dilekçenizi CamScanner vb. uygulamalar kullanarak tarayın.
  • Fotoğraf dosyasını ya da taranmış dosyayı Yabancı Diller Yüksekokulu e-mail adresine gönderin:  ydy@medeniyet.edu.tr
  • Dilekçenizin bize ulaşması durumunda, “Dilekçeniz işleme alınmıştır.” cevabı, mailinizi gönderdiğiniz e-mail adresine birkaç gün içerisinde gönderilecektir. Üç (3) iş günü içerisinde tarafınıza dönüş yapılmazsa, dilekçenizi içeren e-mailinizi tekrar gönderin.
  • Gönderilen mailin takibi öğrencinin sorumluluğundadır. Yabancı Diller Yüksekokulu ulaşmayan veya geç ulaşan e-maillerin sorumluluğunu almaz.
  • Dilekçeniz okunaklı ve anlaşılır olmalı, (e-mail adresi, iletişim numarası vb.) örnekte istenen tüm bilgileri eksiksiz içermelidir.

ERASMUS YABANCI DİL (İNGİLİZCE) SINAVI

Sınav Tarihi:                      12 Aralık 2020 (Cumartesi)

Sınav Başlangıç Saati:      11.00

Sınav yeri:                         Çevrimiçi (Online)

Sınav Hakkında Bilgi

Erasmus Yabancı Dil (İngilizce) Sınavı, 50 adet çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Sınav, dilbilgisi, kelime ve okuma becerilerini (ana fikir bulma, okuduğu metni anlama, çıkarım yapma, paragraf tamamlama, anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulma, diyalog tamamlama, duruma uygun ifadeyi bulma vb. alt beceriler dahil) ölçmektedir. Sınavın seviyesi Avrupa Ortak Diller Çerçevesi kapsamında B2 olarak belirlenmiştir. Öğrencilerin, Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliğine başvurabilmeleri için, Erasmus Yabancı Dil (İngilizce) Sınavından en az 70 almaları gerekmektedir.

Tüm güncel duyurular için Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasının ve Erasmus Programı Koordinatörlüğü web sayfasının  “Duyurular” bölümünü kontrol ediniz.

Erasmus Dil Sınavı Örneğine Ulaşmak İçin:

Örnek Sınavın Cevap Anahtarına Ulaşmak İçin: