ERASMUS+ 2020-2021 GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

06.02.2020

ERASMUS+ 2020-2021 GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

2020-2021 Güz Yarıyılı Erasmus Öğrenme Hareketliliği Başvuruları 06/01/2020 – 19/02/2020 tarihleri arasında alınacaktır. (2019-2021 Dönemi Hibe Sözleşme numarası: 2019-1-TR01-KA103-069439)

• Lisansüstü öğrencilerinin akademik not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması,
  • Yeterli sayıda AKTS kredi yükü olması.
  • Başvurulan bölümde ikili anlaşmaların mevcut olması. Anlaşma listesi için tıklayınız.
  • Yabancı Dil puanının YDS’den en az 65 veya eşdeğerliliği Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından kabul edilen diğer sınav sonuçları (Kabul edilen sınavların listesi, eşdeğerlilik puanları ve geçerlilik süresi hakkında bilgi için lütfen buraya tıklayın
  • Üniversitemizde hazırlık okumuş olan öğrencilerin İYS puanının geçerlilik süresi 2 yıldır
  • Lisans programlarının birinci sınıfında okuyan öğrenciler öğrenim hareketliliğinden faydalanamayacağı için hazırlık sınıfı öğrencileri başvuru yapamaz.

Dil Seviyesi*                                                  : %50

• Gidilecek kurumun öğrenim dili veya İngilizce dilinden YDS  (65 puan) veya eşdeğer sınav sonucu olmayan öğrenciler, İMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılmış olan Seviye Belirleme sınavı sonucunu beyan edebilirler. Bu sınavdan en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.
  • Şehit ve gazi çocuklarına +15 puan

• Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla) +10 puan
  • 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere +10 puan (Önceliklendirme için öğrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı ibraz etmesi gerekir.)
  • Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz) -10 puan
  • Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma -10 puan
  • Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır)  -5 puan

Belgelerinizi eksiksiz olarak 06/01/2020 – 19/02/2020 tarihleri arasında Erasmus Programı Koordinatörlüğü’ne teslim ediniz.

-Bölüm ve Kontenjan Bilgileri

Üniversitemiz bünyesinde 10 fakülte, 1 lisansüstü eğitim enstitüsü mevcuttur. Hareketlilik hibesi sağlayabileceğimiz 11 öğrenim hareketliliği için öngörülen kontenjan dağılımı her fakülte/enstitüden birer (1) öğrenci olacaktır. Bu kontenjan dağılımı tahmini olup başvurulara göre değerlendirme komisyonu tarafından kesinleştirilecektir.

Üniversitemizin anlaşmalı olduğu kurumlar ve kontenjan bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Not 1: İkili anlaşmalarda belirtilen rakamlar gönderilecek öğrenci sayısını temsil etmemektedir. Anlaşmada öngörülen gönderilebilecek azami öğrenci sayısını göstermektedir.

Not 2: Daha detaylı bilgi için 2019 Erasmus+ El Kitabına buradan ulaşabilirsiniz.

Adres: İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kuzey Yerleşke, F Blok, Zemin Kat, F017

Ünalan, İSTANBUL