ERASMUS+ 2019-2020 GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

07.12.2018

EĞİTİM HAYATINIZI DEĞİŞTİRECEK BU FIRSATI KAÇIRMAYIN!

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI!

2019-2020 Güz Yarıyılı Erasmus Öğrenme Hareketliliği Başvuruları 21/12/2018 – 11/02/2019 tarihleri arasında alınacaktır. (2018-2020 Dönemi Hibe Sözleşme numarası: 2018-1-TR01-KA103-051776)

• Lisansüstü öğrencilerinin akademik not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması,
  • Yeterli sayıda AKTS kredi yükü olması.
  • Başvurulan bölümde ikili anlaşmaların mevcut olması. Anlaşma listesi için tıklayınız.
  • Yabancı Dil puanının YDS’den en az 60 veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından kabul edilen diğer sınav sonuçları (Kabul edilen sınavların listesi, eşdeğerlilik puanları ve geçerlilik süresi hakkında bilgi için lütfen buraya tıklayın
  • Üniversitemizde hazırlık okumuş olan öğrencilerin İYS puanının geçerlilik süresi 2 yıldır
  • Lisans programlarının birinci sınıfında okuyan öğrenciler öğrenim hareketliliğinden faydalanamayacağı için hazırlık sınıfı öğrencileri başvuru yapamaz.

Dil Seviyesi*                                                  : %50

• Gidilecek kurumun öğrenim dili veya İngilizce dilinden YDS  (60 puan) veya eşdeğer sınav sonucu olmayan öğrenciler, İMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak olan ve tarihi daha sonra ilan edilecek olan Seviye Belirleme sınavına gireceklerdir. Bu sınavdan en az 70 puan almaları gerekmektedir.
  • Şehit ve gazi çocuklarına +15 puan

• Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla) +10 puan
  • 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere +10 puan (Önceliklendirme için öğrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı ibraz etmesi gerekir.)
  • Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz) -10 puan
  • Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma -10 puan
  • Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır)  -5 puan

Belgelerinizi eksiksiz olarak 21/12/2018 – 11/02/2019 tarihleri arasında Erasmus Programı Koordinatörlüğü’ne teslim ediniz.

-Bölüm ve Kontenjan Bilgileri

Üniversitemizin anlaşmalı olduğu kurumlar ve kontenjan bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Not 1: Bu rakamlar gönderilecek öğrenci sayısını temsil etmemektedir. Anlaşmada öngörülen gönderilebilecek azami öğrenci sayısını göstermektedir. Fakültelerin kontenjanları ayrıca ilan edilecek ve öğrencilerin puan sıralaması, bölüm veya fakültelere ayrılan kontenjanlara göre ilgili bölüm/fakülte içerisinde yapılacaktır.

Not 2: Daha detaylı bilgi için 2018 Erasmus+ El Kitabına buradan ulaşabilirsiniz.

Güney Yerleşke, B Blok Zemin Kat BZ-04

Tel: 0216 280 20 34 E-mail: intero@medeniyet.edu.tr