2020 Erasmus Yabancı Dil (İngilizce) Sınavı Hakkında Önemli Hususlar

07.12.2020

12 Aralık 2020 tarihinde saat 11.00’da gerçekleştirilmesi planlanan Erasmus Yabancı Dil (İngilizce) Sınavı hakkında önemli hususlar aşağıdaki gibidir:

1. Öğrencilerimizin belirtilen tarihte ve saatte Edmodo ve Zoom üzerinde oluşturulacak olan online sınav salonlarında hazır bulunmaları gerekmektedir. Online sınav salonlarına ilişkin detaylar Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından yayınlanacak olup öğrencilerimizin bu sayfayı sınav öncesinde düzenli olarak takip etmeleri gerekmektedir.

1. Sınav öncesinde kimlik kontrolü yapılacaktır. Sınav başlangıcında öğrencilerin kimliklerini hazır bulundurmaları ve kameradan göstermeleri gerekmektedir. Sınav yoklamasına katılmayan aday Edmodo üzerinden sınavını teslim etse dahi sınava GİRMEDİ olarak kabul edilecektir ve sınav sonucu geçersiz sayılacaktır.

1. Sınav süresince kamera açık tutulacak ve sınav gözetmen kontrolünde gerçekleştirilecektir. Sınava başlamadan önce ve gerektiğinde sınav esnasında gözetmenler öğrencilerle sözlü iletişim kuracaktır. Öğrencilerimizin bu hususlarda gerekli hazırlıkları (kamera ve mikrofon) sınav gününe kadar tamamlaması gerekmektedir.

1. Sınav sırasında internet bağlantı sorunları ve/veya elektrik kesintisi durumlarına karşı gerekli önlemleri almanız beklenmektedir. Bunun için mümkün ise internet bağlantı hızı yüksek veya uygun yükseklikte bir masaüstü bilgisayar (PC) ve/veya şarjı dolu bir dizüstü bilgisayar ve/veya cep telefonu ile 3G, 4.5G bağlantısını hazır etmenizi tavsiye ederiz. Bu konuda tüm sorumluluk öğrenciye ait olacaktır.

1. Sınavda bilgisayar erişimine sahip olunmaması ve tek bir telefon üzerinden bağlanılması durumunda, Edmodo üzerinden sınavı çözerken görüntü kesileceğinden, bu şekilde bağlanacak öğrencilerin ikinci bir cihaz (telefon veya tablet) hazır bulundurması zorunludur. Bir telefon Zoom’ a görüntülü ve sesli olarak bağlanmak için kullanılırken, diğerinden Edmodo üzerinden uygulanacak olan kısım yapılabilir. Sınavda kalıcı olarak görüntünün kesilmesi mazur görülmeyecektir.

1. Tüm güncel duyurular için Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfası ile Edmodo sınıf grupları (sonradan oluşturulup duyurulacak olan) sürekli takip edilmelidir.