Giden Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Başvuruluları Başlıyor!

17.01.2017

2017 Yılı

Erasmus+ Personel Ders Verme/Eğitim Alma Hareketlilik Başvuruları

2016-2017 akademik yılı için Erasmus+ Programı kapsamında Personel ders verme ve eğitim alma faaliyeti başvuruları açılmıştır. Başvurular 23 Ocak 2017 - 04 Mart 2017 tarihleri arasında Erasmus Programı Koordinatörlüğü tarafından alınacaktır.

Program, yükseköğretim personelinin pedagojik becerilerini artırmaya ve iş pratiği bilgisi elde etmeye yönelik faaliyetleri desteklemeyi amaçlamaktadır. Yükseköğretim kurumlarının akademik personelinin yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumunda ders vermesine veya yükseköğretim kurumlarının akademik ve idari tüm personelinin yurtdışında bir kuruluşta mesleki gelişimlerine yönelik bir eğitime katılmaları (konferanslar hariç), ya da işbaşı eğitimi veya izleme yapmaları faaliyetleri desteklenmektedir.

Kimler Başvurabilir?

Erasmus+ Hareketlilik faaliyeti kapsamında ders verme hareketliliğine akademik personel; eğitim alma hareketliliğine akademik ve idari personel başvurabilir.

Faaliyet Süresi

Ders vermeye/eğitim almaya yönelik personel hareketliliği seyahat süreleri hariç 2 günden 2 aya kadar olabilir. Ancak Üniversitemize tahsis edilen hibe miktarına bağlı olarak her bir katılımcıya en fazla 5 günlük hibe ödenecektir.

Ders vermeye yönelik bir faaliyet haftalık ya da daha kısa süreli kalışlarda en az 8 saatlik bir ders verme faaliyeti içermelidir.

Hareketlilik süreci 17 Nisan 2017’de başlar ve  31 Mayıs 2018’de sona erer. Hareketlilikten yararlanacak personelin ilgili değişim sürecini bu tarihler arasında gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Ders Verme Hareketliliği için Başvuru Koşulları

1. İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde ders vermekle yükümlü akademik personel olmak,
  2. En az B1 düzeyinde yabancı dil seviyesine sahip olmak,
  3. Ders Verme hareketliliği için bağlı bulunduğu bölümün ikili anlaşmasının olması İkili anlaşmaları görmek için lütfen tıklayınız.

Eğitim Alma Hareketliliği için Başvuru Koşulları

1) İstanbul Medeniyet Üniversitesi akademik veya idari personeli olmak,

2) Tercihen, en az B1 düzeyinde yabancı dil seviyesine sahip olmak (eğitim alma faaliyeti başvuruları için dil puanı ön koşul olmamakla birlikte, dil puanı olanlar aşağıdaki puan tablosundaki gibi önceliklendirilir).

Kontenjan Bilgileri:

Ders verme faaliyeti için 8 personel

Eğitim alma faaliyeti için 6 personel

Başvuruda İstenen Belgeler:

• Başvuru Formu
  • Kabul Belgesi (Her başvuru sahibinin hareketlilik gerçekleştireceği kurumdan kabul belgesi edinmesi gerekmektedir)
  • Dil yeterlilik belgesi ya da yabancı dilde/yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumunda eğitim alındığına dair diploma

Başvuru Tarihi ve Şekli

23 Ocak 2017-04 Mart 2017 tarihleri arasında başvuru formu ve istenen belgeleri Erasmus Programı Koordinatörlüğü Ofisine teslim etmeniz gerekmektedir.

Başvuruların Değerlendirme Puanları

Başvuru koşullarını sağlayan başvurular Sıralama Puanı esas alınarak değerlendirilir. Sıralama Puanı hesaplanmasında 40 olarak kabul edilen taban puana hareketlilik türüne bağlı olarak aşağıdaki kriterlerin etkisi ilave edilir.

Ders Verme

Kriter

Sıralama Puanı Etkisi

Programdan ilk defa faydalanacak olan personel

+10

Programdan ilk defa faydalanacak olan fakülte/enstitü/bölüm/anabilim dalından yapılan başvuru

Dil Puanı

Dil puanı x %20

Birim Erasmus koordinatörü veya yardımcısı

Daha önce hareketlilikte bulunulmayan bir ülkeye gidiliyorsa

Eğitim Alma

Kriter

Sıralama Puanı Etkisi

Programdan ilk defa faydalanacak olan personel

+10

Programdan ilk defa faydalanacak olan birimden yapılan başvuru

İdari personel

+20

Dil puanı

Dil puanı x %10

Daha önce hareketlilikte bulunulmayan bir ülkeye gidiliyorsa

Hibe Miktarı

Personel hareketliliği için ödenecek günlük hibe miktarı ve seyahat desteği aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Hayat Pahalılığına Göre Ülke Grupları

Hareketlilikte Gidilen Ülkeler

Günlük Hibe Miktarları (€)

Danimarka, İrlanda, Hollanda, İsveç, Birleşik Krallık

Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs Rum Kesimi, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Romanya, Türkiye*

Makedonya, Almanya, Letonya, Malta, Portekiz, Slovak Cumhuriyeti, İspanya

Hırvatistan, Estonya, Litvanya, Slovenya

* 2. Grup ülkeler içinde yer alan Türkiye seçeneği yalnızca yurtdışındaki bir işletmeden ders vermek üzere davet edilen personel için kullanılacaktır.  Yurtdışından ders vermek üzere personel davet edecek birimlerin de davetlinin CV’si ve davet mektupları ile başvuru yapabilirler.

Seyahat desteği Mesafe hesaplayıcısı aracı kullanılarak hesaplanmaktadır.

Mesafe Hesaplayıcısı için http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm

Elde edilen “km” değeri

Hibe miktarı